vitalbix-pure-lucerne-met-product-10-2016

BESTEL NU!
Voeradvies Vitalbix Pure Lucerne+ (dosering per dag)
Voor extra vezels 50-100 gram per 100 kg lichaamsgewicht 250-500 gram (paard 500 kg)
Voor extra eiwitten 100-500 gram per 100 kg lichaamsgewicht 500-2.500 gram (paard 500 kg)

Lucerne bevat meer calcium dan fosfor, 16 gram om 3 gram per kg lucerne, verhouding 5,3/1 .

Wanneer je tot 1 kg Vitalbix Pure Lucerne per dag voert (ca. 5 voerscheppen bij paard 500 tot 600 kg) hoef je geen extra fosforrijke producten (zoals lijnzaad of tarwezemelen) aan het rantsoen toe te voegen, mits het hooi ook relatief veel calcium en weinig fosfor bevat. Wij adviseren om bij meer dan 1 kg Vitalbix Pure Lucerne+ per dag het rantsoen aan te vullen met fosforrijke producten of een fosfor supplement.

Vraag ons om een gratis voeradvies op maat!

Voldoende ruwoer (hooi en gras) verdeeld over de dag en nacht is belangrijk om het verteringsstelsel van je paard gezond te houden. Zorg ervoor dat je paard niet langer dan 4-6 uur zonder ruwvoer staat. Bij maagzweren niet langer dan 2 uur.

Producten met een hoog zetmeel- en suikergehalte (> 15%) kunnen een negatieve invloed hebben op de pH in de maag (verlagen de pH in de maag). Kies bij paarden met een gevoelige maag daarom bij voorkeur voor voeding met een zetmeel- en suikergehalte < 15%.

Alle Vitalbix producten zijn hoog in vezels en laag in zetmeel & suiker.

Vitalbix Pure Lucerne+ stimuleert het kauwen en de speekselproductie en ondersteunt een gezonde spijsvertering. Dankzij het stimuleren van de speekselproductie en de bufferende werking op de pH in de maag kan Vitalbix Pure Lucerne+ helpen om de maag gezond te houden.

Wij adviseren Vitalbix Pure Lucerne+ aan paarden vanaf 1 jaar. Bij jonge veulens kan lucerne i.v.m. de vezelgrootte mogelijk een negatief effect hebben op de maag. Kies bij paarden tot 1 jaar voor een lucernebrokje in plaats van losse lucerne.

Vraag ons om een gratis voeradvies op maat.

De behoefte aan eiwitten wordt bij paarden uitgedrukt in VREp (verteerbaar ruw eiwit paard). De behoefte aan eiwitten verschilt per ras en per paard en is onder andere afhankelijk van de mate van beweging. Bij zwaardere arbeid neemt de behoefte aan eiwitten toe. Jonge, opgroeiende paarden, dekkende hengsten en drachtige merries hebben een hogere behoefte aan eiwitten. Aangezien de individuele behoefte per paard verschilt is het belangrijk om de conditie en bespiering van je paard goed in de gaten te houden. Blijft je paard achter in bespiering dan bevat het rantsoen mogelijk te weinig eiwitten.

Het rantsoen van je paard kan ook teveel eiwitten bevatten. Een teveel aan eiwitten in het rantsoen belast o.a. de nieren. Je kunt dit merken doordat je paard veel plast of meer plast dan normaal.

Heb je een ruwvoeranalyse? Voeg deze toe aan ons formulier voor een gratis voeradvies op maat!

Wij adviseren Vitalbix Pure Lucerne+ aan paarden vanaf 1 jaar. Bij jonge veulens kan lucerne i.v.m. de vezelgrootte mogelijk een negatief effect hebben op de maag. Kies bij paarden tot 1 jaar voor een lucernebrokje in plaats van losse lucerne.

De basis van een gezond gewicht is ruwvoer van goede kwaliteit. Indien je paard overgewicht heeft krijgt je paard waarschijnlijk te veel/te rijk ruwvoer binnen. Om je paard te laten afvallen is het belangrijk om de hoeveelheid ruwvoer te beperken, meer beweging en geen extra’s te geven. De frequentie van het ruwvoer is ook bij een paard met overgewicht belangrijk, zorg ervoor dat je paard nooit langer dan 4-6 uur zonder ruwvoer staat. Daarnaast is het belangrijk dat je paard niet te snel afvalt. Kies bij voorkeur voor een balancer om je paard te voorzien in de benodigde voedingsstoffen zoals Vitalbix Daily Complete en meng met 100 – 300 gram Vitalbix Pure Lucerne+ voor extra vezels om het kauwen te stimuleren. Geef geen extra’s zoals wortels, appels of producten rijk aan zetmeel en suikers. Indien je kunt kiezen voor een armer type hooi is dit aan te raden.

– Vitalbix Daily Complete voor de benodigde vitaminen, mineralen en aminozuren
– Vitalbix Pure Lucerne+ voor extra vezels

Vraag ons om een gratis voeradvies op maat!

Ruwvoer is de basis van een gezond gewicht. Zorg ervoor dat je paard onbeperkt toegang heeft tot ruwvoer, voorkom periodes zonder ruwvoer. In veel gevallen is de oorzaak van ondergewicht onvoldoende ruwvoer.

Krijgt je paard onbeperkt ruwvoer van goede kwaliteit en komt hij nog steeds niet aan? Laat je paard dan door een dierenarts onderzoeken om gezondheidsproblemen zoals een wormbesmetting, vitaminen- en mineralentekorten, een beperkte darmwerking, een schimmel in de darmen of een beperkte lever- of nierfunctie etc. uit te sluiten.

Teveel zetmeel en suikers in het rantsoen kunnen de darmflora van je paard verstoren. Dit zorgt voor een verminderde opname van voedingsstoffen uit het voer. Een aanpassing van het rantsoen kan in dit geval voor verbetering zorgen. Beperk voeding met een hoog zetmeel- en suikergehalte zoals reguliere biks en muesli. Combineer diverse Vitalbix producten voor een optimaal resultaat:
– Vitalbix Daily Complete, Vitalbix Active+ of Vitalbix Breed & Grow voor de benodigde vitaminen, mineralen en aminozuren
– Vitalbix Nutrimash voor prebiotische vezels, extra calorieën en extra B-vitaminen
– Vitalbix Pure Lucerne+ voor extra vezels calorieën en eiwitten
– Vitalbix Linseed Oil als bron van extra calorieën (hoeveelheid langzaam opvoeren)

Vraag ons om een gratis voeradvies op maat!

Onze paarden komen niets tekort dankzij Vitalbix!

Alle paarden bij mij op stal (paddock paradise) krijgen Vitalbix Daily Complete aangevuld met Vitalbix Pure Lucerne+. Hiermee krijgen zij alle benodigde voedingsstoffen binnen als aanvulling op het ruwvoer. Naar behoefte krijgen de paarden Vitalbix NutriMash, Active+ of Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E bij. Mijn eigen paard Woodstock krijgt voor extra energie Vitalbix Active+ muesli en Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E bijgevoerd. Alle paarden doen het super op Vitalbix! Ik heb veel verschillende paarden op stal staan en ik vind het heel fijn dat we met Vitalbix voor ieder paard een gezond rantsoen op maat kunnen samenstellen.

Vitalbix Daily Complete is de #1 vitaminen- en mineralenbrok op VoerVergelijk.nl!

logo_mb
Omschrijving Waarde
Enenergiewaarde (EWpa) 0,58
Verteerbaar ruw eiwit (VREp) 11,2 %
Ruw eiwit 15.7 %
Ruwe vet 5,6 %
Ruwe celstof 25 %
Ruwe as 9,2 %
Suiker (uit luzerne, niet toegevoegd) 2,8 %
Zetmeel 2,4 %
Calcium 16 gram
Fosfor 3 gram
Magnesium 2,6 gram
Kalium 20 gram
Natrium 1 gram
Selenium 0,3 mg