vitalbix-linseed-oil-met-product-10-2016

Voeradvies Vitalbix Linseed Oil (dosering per dag)
Bij beperkte weidegang 10-20 ml per 100 kg lichaamsgewicht 50-100 ml (paard 500 kg)
Bij een droge huid / zomereczeem 20 ml per 100 kg lichaamsgewicht 100 ml (paard 500 kg)
Ter ondersteuning van de spieren 20 ml per 100 kg lichaamsgewicht 100 ml(paard 500 kg)
Voor extra energie 30-60 ml per 100 kg lichaamsgewicht 150-300 ml (paard 500 kg)

Voor paarden is het belangrijk dat de olie die je bij voert een juiste verhouding omega vetzuren heeft.

Standaard zonnebloemolie bevat veel omega 6 en weinig omega 3 vetzuren, terwijl het voor paarden juist beter is om een olie te voeren die meer omega 3 dan omega 6 bevat. Een richtlijn die vaak wordt aangehouden voor paarden is 2-5:1 omega-3 tot omega-6.

Vitalbix Linseed Oil + Vitamine E bevat ca. 58% omega 3 en ca. 15% omega 6 en voldoet daarmee aan deze richtlijn. Teveel omega-6 vetzuren in een rantsoen kan leiden tot verhoogde ontstekingsactiviteit in het lichaam.

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E is uitstekend geschikt als energiebron voor paarden. Door de optimale verhouding zorg je ervoor dat het rantsoen van je paard in balans blijft. Afhankelijk van het voer wat je geeft adviseren we jou graag over de geschikt hoeveelheid voor jouw paard.

Vetten (olie) leveren veel energie (2-3 keer zoveel als suikers/zetmeel) en daarnaast komt deze energie langzaam vrij. Daardoor is olie erg geschikt als energiebron voor bijvoorbeeld nerveuze paarden of paarden die een langdurige inspanning moeten leveren. Van snel vrijkomende energie zoals uit zetmeel (granen) kunnen paarden juist erg druk worden.

Om olie als energiebron te gebruiken is het belangrijk dat je voldoende olie geeft, maar nog belangrijk dat je het rustig opbouwt. Begin met 1-2 pompjes per dag en bouw dit rustig op naar de gewenste hoeveelheid. Het kan even duren voor je paard overschakelt op zijn vetverbranding.

Mijn zware tour topper blijft goed in conditie!

Voor Busted heb ik lang gezocht naar het juiste voer, waarbij hij niet teveel energie krijgt, maar wel voldoende ondersteuning voor zijn bespiering en gewicht. Dit heb ik gevonden in Vitalbix! Busted krijgt Vitalbix Active+, Vitalbix Pure Lucerne+, Vitalbix NutriMash en Vitalbix Linseed Oil + Vit. E. Hiermee heeft hij werkbare energie en ziet Busted er geweldig uit!

Vitalbix Daily Complete is de #1 vitaminen- en mineralenbrok op VoerVergelijk.nl!

logo_mb
Omschrijving Waarde
Ruw vet 99%
Ruw celstof <0,1%
Ruwe eiwit <0,1%
Ruwe as <0,1%
Energie 37 MJ/kg
Omega 3  ca 58%
Omega 6  ca 15%
Omega 9  ca 18%