Alweer enkele weken geleden zijn wij langsgegaan bij Lotte & Busted om te wegen en een afgepast rantsoen samen te stellen. Ben jij benieuwd wat Busted nu krijgt aan voer en hoe hij het erop doet? Lees snel verder voor een verslag van Lotte!

“Overstappen naar een nieuw rantsoen, hoe doe je dat? Na het bezoek van Feral Horse Care was de conclusie dat Busted meer werkbare energie mocht krijgen, ondersteuning nodig had in zijn spierontwikkeling en dat hij gerust wat mocht aankomen. Busted kreeg op dat moment nog 1,5 kg Mijten Dressuurplus, één Pavo Summerfit koek, 150 ml zonnebloemolie, ruim ruwvoer.

In overleg met Feral Horse Care is een rantsoen samengesteld en heb ik de eerste week de muesli van Mijten gemengd met Vitalbix Active+ voor een goede overgang. Het overstappen  is allemaal zonder problemen verlopen en het nieuwe voer valt in de smaak. Busted krijgt nu:

  • 1,8 kg Vitalbix Active+ (voor vitaminen & mineralen en energie)
  • 3 scheppen Vitalbix Pure Lucerne (voor ondersteuning bespiering)
  • ½ schep Vitalbix Nutrimash (voor ondersteuning training)
  • 60 ml Vitalbix Linseed oil (voor energie & calorieën)
  • 150 ml zonnebloemolie (voor energie & calorieën)
  • Ruim ruwvoer

Omdat ik objectief wilde kunnen zien hoe Busted qua bespiering verandert, heb ik iedere week een standfoto gemaakt van hem. Je ziet hem op deze foto’s duidelijk iedere week in bespiering groeien! Door het onregelmatige weer met afwisselende zeer warme en regenachtige periodes afgelopen maand vond ik het, zeker in het begin, lastig om de toename in werkbare energie te beoordelen. Deze wilde namelijk nog wel eens per dag verschillen. De eigenaresse van de buurvrouw van Busted merkte echter wel direct op dat zijn gedrag op stal rustiger was geworden, hij bedelt duidelijk minder om eten. Andere stalgenoten merkten ook op dat Busted duidelijk beter in zijn spieren kwam. Nu naar het einde van de maand toe merk ik in training steeds duidelijker dat Busted meer werkbare energie begint te krijgen. Hij is fijn scherp aan mijn hulpen te rijden, maar wordt daar niet nerveus of schrikkerig van. Ontspannen aanspanning creëren lukt nu steeds beter. Hier ben ik erg blij mee, want dit is precies waar ik naar op zoek ben!

Op dit moment richten ik en Busted ons in de training vooral op het perfectioneren van de oefeningen uit het ZZ-Zwaar. Dit zijn oefeningen zoals appuyeren in draf en galop, keertwendingen om de achterhand, halve galoppirouettes en series galopwissels. Voor de nodige afwisseling gaan we regelmatig het bos in, maken we een sprongetje en trainen we minimaal een keer per week met vrijheidsdressuur.

Afgelopen maand hebben wij op wedstrijden ook mooie resultaten geboekt. We zijn twee maal derde en twee maal tweede geworden in de klasse ZZ-Zwaar. Daardoor hebben we nu ook ruim de punten binnen om de overstap naar de Prix St. Georges te maken.

Ik ben nog iedere dag dolblij dat wij aan dit mooie avontuur begonnen zijn. Zo’n positief verschil in slechts een maand tijd, daar had ik niet op durven hopen. Ik vind het ook een erg geruststellend gevoel dat na een lange zoektocht en veel uitproberen Busted nu voer krijgt wat echt bij hem past!”

Wil je weten wat Vitalbix voor jouw paard kan betekenen? Vul het aanvraagformulier in op www.vitalbix.com en ontvang gratis voedingsadvies op maat!