Alweer enige tijd geleden zijn wij langsgegaan bij Leonie & Palusha om te wegen en een afgepast rantsoen samen te stellen. Ben jij benieuwd wat Palusha nu krijgt aan voer en hoe zij het erop doet? Lees snel verder voor een verslag van Leonie!

“11 mei 2017 is Vitalbix langs geweest om Palusha te wegen en om samen een voeradvies op te stellen. Voorheen voerde ik 1,5-2 kilo sportbrok van Hippostar, aangevuld met Hartog Luzerne en 100 ml rijstolie. Tijdens warme dagen krijgt ze ook elektrolyten bij.

We zijn begonnen met 1,5 kg Vitalbix Active+ en 1kg Vitalbix Pure Lucerne+ en 0,5 kg hippostar Sport, dat ging een week goed. Daarna merkte ik dat ze energie miste. De overgang was toch te groot, ze kreeg voorheen behoorlijk wat suikers binnen en daar moest haar lijf aan wennen.

Na overleg met Vitalbix ben ik weer wat meer sportbrok gaan voeren, paarden moeten namelijk overschakelen van de snel vrijkomende energie uit zetmeel & suikers naar de langzaam vrijkomende energie uit vezels & vetten. Deze overschakeling op de vetverbranding kan soms enkele weken duren. Door tijdelijk weer wat meer sportbrok te voeren kon ik deze periode overbruggen en had Palusha weer voldoende energie.

In deze periode zijn we ook een paar keer Intermediare II (Zware Tour) gestart, maar helaas maakte ik hierbij wat fouten. Toch zaten we nog dicht tegen winst aan!

De laatste 2 weken ben ik de Hippostar aan het minderen tot ¼ kg en het gaat nu enorm goed! Ze ziet er strak uit, heeft heel veel uithoudingsvermogen en is vlug in het werk!

Ik ben dus erg blij!”

Ook voor ons leerzaam dat het dus extra belangrijk is om nog geleidelijker over te gaan wanneer een paard gewend is aan een grote hoeveelheid snel vrijkomende energie. Goed om te zien dat ook Palusha nu ruim voldoende energie kan halen uit Vitalbix Active+ op het niveau waarop zij presteert!

Wil jij weten hoe je de overstap van je huidige voer naar Vitalbix zo goed mogelijk kunt laten verlopen? Vul het aanvraagformulier in op www.vitalbix.com en ontvang gratis voedingsadvies op maat!